Lourdes
Reizen met zorg

Reizen met zorg

Het bijzondere van onze reizen naar Lourdes is dat u ook kunt deelnemen als u mindervalide bent of een bepaalde mate van zorg nodig heeft. Mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers is het mogelijk om een onvergetelijke bedevaart naar Lourdes te beleven. Voor het vervoer naar Lourdes kun u kiezen uit een reis per vliegtuig of per zorgbus. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt in Lourdes logeren in een hotel met beperkte zorg of in het zorghotel Accueil Notre-Dame.

Lourdes Huis voor de Pelgrim 10.JPG

 

Verblijf in Lourdes

 

Hotel met beperkte zorg

Voor deelnemers die tijdens hun verblijf in Lourdes een lichte vorm van zorg nodig hebben, beschikken we over hotels met zorgmogelijkheden. Denk hierbij aan hulp met wassen, aankleden (steunkousen), eten, medicijnen toedienen of hulp bij mobiliteit etc. Dit zijn reguliere hotels die over dezelfde faciliteiten beschikken als alle andere hotels. Er zijn vrijwilligers aanwezig voor zorgondersteuning.

 

Accueil Notre-Dame

Uniek aan onze reizen naar Lourdes is dat u ook kunt deelnemen, als u behoefte heeft aan veel persoonlijke verzorging. U logeert dan in het zorghotel Accueil Notre-Dame. Dit is een speciaal hotel dat beschikt over alle voorzieningen voor mindervalide pelgrims. U wordt hier intensief begeleid door een team van onze (medische) vrijwilligers. Het zorghotel Accueil Notre-Dame ligt op het terrein van de heiligdommen, vlakbij de grot en de kerken waar de vieringen worden gehouden. Uw partner, familieleden of andere begeleiders kunnen, als ze dat willen, in hetzelfde zorghotel logeren. We hebben de beschikking over twee-, of driepersoonskamers en in beperkte mate zespersoonskamers.

 

Rolstoel of rollator

Deelnemers die gebruik maken van een rolstoel of een rollator, kunnen deze mee op reis nemen. Maar u kunt deze ook in Lourdes gratis van ons lenen. In verband met de beperkte bagageruimte onderweg heeft dit onze voorkeur. Kiest u er toch voor om uw eigen rolstoel mee te nemen, dan moet deze opvouwbaar zijn. Elektrische rolstoelen kunnen alleen maar in overleg met de organisatie worden meegenomen. Kiest u voor verblijf in een hotel of een hotel met beperkte zorg, dan is het aan te bevelen om zelf een reisgenoot mee te nemen die uw rolstoel kan duwen.

 

6-daagse vliegreis met zorg

Bent u minder goed ter been, maar kunt u (eventueel met ondersteuning) wel enkele passen zetten, dan is de 6-daagse vliegreis voor u een prima optie. Als u helemaal niet zelf kunt staan, dan kunt u het beste kiezen voor een reis met de zorgbus. Maakt u gebruik van een rolstoel, dan is het in beperkte mate mogelijk deze in het bagageruim van het vliegtuig mee te nemen. Dit moet wel een inklapbare rolstoel zijn. Indien u een elektrische rolstoel heeft, kunt u het beste even contact met ons opnemen om te overleggen wat de beste wijze van vervoer is.

 

Data 2018

18 t/m 23 mei
23 t/m 28 mei
28 mei t/m 2 juni
1 t/m 6 september
6 t/m 11 september
11 t/m 16 september

 

Prijs

6-daagse vliegreis met zorg (3* hotel) € 830
(alleen in periodes NLZ)
Toeslag 1-persoonskamer € 160
6-daagse vliegreis met zorg (4* hotel) € 895
Toeslag 1-persoonskamer € 180

Alle overige informatie over de vliegreis

 

8-daagse reis per zorgbus

Voor deelnemers die niet mobiel zijn of onderweg verzorging nodig hebben, rijdt er een speciale zorgbus naar Lourdes. Dit is een luxe touringcar met een rolstoellift en alle andere noodzakelijke voorzieningen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u plaatsnemen op een van de stoelen van de bus, in uw eigen rolstoel blijven zitten of indien nodig liggend vervoerd worden. Met deze bus reizen ook verpleegkundigen en andere vrijwilligers mee, zodat alle noodzakelijke hulp direct voorhanden is.

De zorgbus vertrekt in de loop van de middag vanuit Den Bosch en Maastricht en rijdt vervolgens rechtstreeks naar Lourdes, waar u de volgende ochtend aankomt. Voor mindervalide deelnemers is dit een comfortabele manier van reizen, voorzien van de meest noodzakelijke hulpmiddelen. De pelgrims die met de zorgbus reizen, logeren in Lourdes in het zorghotel Accueil Notre-Dame. In Lourdes kunt u samen met alle andere deelnemers aansluiten bij het gezamenlijk programma dat wij aanbieden.

 

Opstapplaats en vertrektijd

Maastricht ± 18.00 uur

 

Data 2018

17 t/m 24 mei
27 mei t/m 3 juni
31 augustus t/m 7 september
5 t/m 12 september

 

Prijs

8-daagse reis per zorgbus € 830
(zorghotel Accueil Notre-Dame)