Lourdes
Waar de hemel de aarde raakt
Limburgse Bedevaarten
Lourdes Huis voor de Pelgrim 93.JPG
Al 95 jaar reizen met meerwaarde
Lees verder
NLZ
Lourdes Huis voor de Pelgrim 89.JPG
Samen naar Maria
Lees verder

Bedevaart naar Lourdes 

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan duizenden mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. En misschien vindt u dat ook wel, als u een keer meegaat.

Het Huis voor de Pelgrim biedt in 2018 diverse reizen naar Lourdes aan. We doen dit in samenwerking met de Organisatie Limburgse Bedevaarten (OLB) en de Nederlandse Lourdesbedevaart voor Zieken (NLZ). Deze twee organisaties staan al bijna 100 jaar garant voor kwaliteit. We reizen per bus en vliegtuig. U heeft daarbij de keuze uit diverse mogelijkheden.

overzichtsfoto heiligdom.jpg

Lourdes

Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. Sinds de verschijningen van Maria is het stadje uitgegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.

 

Programma

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën. Hoogtepunt van de reis is uiteraard een bezoek aan de grot van de verschijningen. Indrukwekkend zijn de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 25.000 pelgrims uit tal van landen. Daarnaast is Lourdes een gezellig stadje met tientallen winkeltjes en terrasjes. Ook zijn er diverse musea, waar u meer kunt ervaren over de geschiedenis van Lourdes.

Lourdes Huis voor de Pelgrim 62.JPG

Verblijf in Lourdes

Lourdes is een stad met letterlijk honderden hotels. Wij werken samen met een aantal hotels, dat qua prijs/kwaliteitverhouding tot de beste van Lourdes behoort. U kunt kiezen uit een drie- of een viersterrenhotel. Deze zijn uitstekend geoutilleerd. In bijna alle hotels is gratis wifi aanwezig.
’s Middags en ’s avonds worden er uitgebreide warme maaltijden geserveerd. Met eenvoudige diëten kan rekening worden gehouden.

 

Vervoer

Voor de reizen naar Lourdes kunt u kiezen uit een reis per vliegtuig of bus. De vliegreizen zijn chartervluchten die speciaal voor ons naar Lourdes vliegen. De busreizen vinden plaats per luxe touringcar.

 

Zeven reizen

Het Huis voor de Pelgrim biedt in 2018 zeven keer een volledig verzorgde reis naar Lourdes aan.
Naar het overzicht van de Lourdesreizen 2018

 

Reizen met zorg

Het unieke van onze reizen naar Lourdes is dat u ook kunt deelnemen als u mindervalide bent of een bepaalde mate van zorg nodig heeft.

Meer informatie over Reizen met zorg